Celor care cred ca nu au timp de salsa

ID-100222836Ziua mea (cu tot cu salsa) are 24h, 1440′ sau 86400”. La fel și a ta. La fel și a lui Mihai Banu (Latin Love Ploiești), care îmi spunea că a avut la un moment dat 3 joburi și tot a găsit timp pentru salsa.
Eu cunosc un cuplu cu 3 joburi de căciulă, plus un copil de 3 ani care parcă funcționează pe bază de RedBull și tot au timp de salsa. Timpul e același pentru toți, indiferent că stai cu fundul pe scaun holbându-te pe facebook sau ți-l tonifiezi făcând SuzyQ.

Eviți salsa pentru că nu ai timp? Iată ce poți face pentru a scăpa și de această scuză:

1. Citește articolul 5 scuze care încă te țin departe de salsa și înlătură temerile care stau în spatele scuzei Nu am timp.

2. Folosește o agendă. Redactează o listă cu lucrurile pe care le ai de făcut, la job sau în afara lui – cu liniuță, steluță, bullet, cum preferi. Eu mai lipesc bilețele colorate pe pereți, s-ar putea ca estrogenul să fie responsabil. Pe măsură ce ai terminat un task, taie-l de pe listă. Când poți cuantifica ce ai făcut déjà din ce ți-ai propus, te vei simți mult mai nerăbdător să tragi o linie colorată peste fiecare task în parte și vei fi mai motivat să faci to do listul KO.

3. Prioritizează. Începe cu lucrurile importante & urgente, continuă cu cele urgente, chiar dacă neimportante, ocupă-te apoi de cele importante și lipsite de urgență și lasă-le ultimele pe care ce nu sunt nici importante, nici urgente. Tu decizi care dintre lucruri au cea mai mare importanță pentru tine și tot tu le identifici pe cele cu adevărat urgente.

4. Dozează. Fiecare dintre noi are energie mai multă în anumite momente ale zilei. Observă când anume lucrezi mai cu spor și rezervă-ți pentru acele intervale activitățile care cer mai multă concentrare. Dacă alegi să le faci în momentele în care visezi cu ochii deschiși la nani, vei face treaba prost și în de 3 ori mai mult timp.
Eu, par example, am multă energie seara, ceea ce e foarte bine pentru salsera din mine, mai puțin pentru mine, angajata. Așa că îmi dozez energia astfel încât în prima parte a zilei (când micul dejun îmi dă ceva putere) să fac tot ce ține de compus, pregătit activități, gândit strategii etc. Apoi, trec la lucrurile care se fac ceva mai mecanic, cum ar fi ordine în mailuri, haine, cărți, etc.

5. Copiii primesc desert după ce papă tot :) Promite-ți un premiu pentru momentul în care vei duce un task la bun sfârșit. Dacă începi să te uiți la serialul preferat după ce ai scris 1,5 rânduri din raportul al cărui deadline e în 40 de minute, slabe șanse să îl termini. Raportul, bineînțeles. Dacă îți concentrezi atenția pe raport, știind că după ce îl termini, ai scăpat și poți trece la lucruri serioase (a.k.a seriale), vei fi megaeficient și te vei pupa în oglindă de drag.

Sunt sigură că nu te-a șocat faptul că există agende sau că unele lucruri sunt mai importante decât altele. Însă ajută să afli diverse metode care funcționează pentru unii semeni, pentru ca și tu să găsești ce funcționează în cazul tău și să te organizezi eficient.

 Dar tu, Salsero, tu cum îți faci timp pentru salsa?

Image By Prakairoj, Freedigitalphotos.net

Anunțuri

Un gând despre ”Celor care cred ca nu au timp de salsa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s