De unde cumpărăm pantofi de dans? Iată 5 idei :)

danceshoesborder

Gama pantofilor de dans este o adevărată varietate de specii – de la toc, baretă și culoare, până la formă, decorațiuni și imprimeuri. Am identificat 5 locuri din capitală de unde putem îi achiziționa.
Există și varianta online (ebay, lightinthebox.com), dar există riscul nepotrivirii cu piciorul; dacă aveți răbdare să îi schimbați, go ahead, modelele sunt multe și frumoase :)
Dar să revenim la încălțămintea de dans, variantele offline:

Aita Dance. Zona: Piața Alba-Iulia. Preț: 240 – 800 ron. Producătorii sunt străini, iar comanda se poate face online sau direct în magazin; însă prețurile pot să difere.

Argent Textil. Zona: Piața Delfinului. Preț: 120 ron. Prețul variază în funcție de mărime; cel afișat pe site, de 90 ron, este pentru mărimea 35; puteți propune un model de pantofi din afara gamei lor.

Dancewear. Zona: Lipscani; preț: 200 – 220 ron. Se pot alege modele din stocul disponibil și se pot proba până la găsirea perechii perfecte. Norocul fetelor din alte orașe este că Dancewear se mai plimbă pe la diverse festivaluri din țară :)

Eledur Scm. Zona: Piața Mihail Kogălniceanu, Rahova. Preț: 135 ron. Eledur are mai multe puncte de desfacere, cam 7 în tot orașul. Personalul cu care am avut eu de-a face a fost ușor neprietenos, dar poate voi îi prindeți într-o zi mai bună. Sandalele comandate de la ei au fost un pic diferite de modelul pe care mi-l doream și s-au dezlipit ușor pe alocuri, însă nimic ireparabil, iar per total, dansez foarte bine în ele.

Jar shoes. Zona: Universitate. Preț: 250 ron. Pantofii se fac pe comandă, cu modelul propus de voi, iar Ana, designerul, este foarte amabilă și flexibilă. Perechea de sandale făcută de ea a ieșit exact cum mi-am dorit și încă rezistă după mai bine de un an :)

Eu am fost atât de fascinată de prima mea pereche de sandale de dans, încât credeam că pirueta dublă se va face de la sine. Credeam prost. Totuși, încălțămintea de dans este mai mult decât o simplă pereche de pantofi a colecției din dotare; ea e menită să susțină corpul într-un mod natural, pentru dans.
Atunci când vă alegeți condurii, dacă de-abia vă puteți deplasa 3 grade către vest, imaginați-vă 6 ore de salsa dura cu ei; de ce să vă confruntați cu o asemenea plăcere? Verificați dacă sunt comozi și dacă puteți dansa încălțați cu ei. Dacă sunt din piele, la primele purtări pot fi ușor incomozi, dar se vor lăsa pe parcurs. Totuși, dacă sunt atât de strâmți încât vă vine să îl înjurați pe autorul lor, mai bine vă abțineți și îl rugați să îi lărgească, sau alegeți altă pereche. Cele din satin (pentru fete) rămân la fel: puteți alege variante cu ajustare (catarame etc.).
Dacă doriți să comandați pantofi de dans de la un producător specializat în încălțăminte de zi cu zi, asigurați-vă că au talpa flexibilă, partea exterioară din piele întoarsă și că se fixează pe picior. Se poate ca ceea ce consideră ei pantofi de dans să nu coincidă cu realitatea. Dacă e prima voastră pereche, rugați un coleg/ o colegă care îi are deja în dotare să vă arate elementele despre care v-am povestit.

Eu am încercat doar sandale Eledur și Jar Shoes, și am mereu încredere în recomandările celorlalți dansatori. În plus, sigur mai există surse de cumpărat conduri pe care eu nu le cunosc.
Tu ce pantofi de dans ne recomanzi? Așteptăm cu nerăbdare idei aici, în comentarii :)

2 gânduri despre ”De unde cumpărăm pantofi de dans? Iată 5 idei :)

  1. Cristina zice:

    Buna seara, mi-am facut o pereche de pantofi de dans la Argeant Textil si pot marturisii ca nu sunt deloc multumita, unul dintre pantofi este stranb, vizibil, iar d-na de acolo bineinteles ca s-a suparat cand am facut comentariul, a spus ca ea nu are nici o vina (vina imi apartinea mie chipurile am un picior defect) chiar daca ar fi fost asa, ceea ce nu este cazul, nu mi se pare normal atata timp cant pantofii sunt pe comanda si ti se iau niste masuri. Intr-un final a incercat sa-mi faca ceva la ei , dar tot strambi sunt. Sunt total dezamagita, NU RECOMAND.
    Apropos de pret nu stiu care sunt cei de 120 lei pentru ca mie la toti din start mi s-a spus 150 lei.

    Apreciază

    • andreeahagiu zice:

      Buna, Cristina, imi pare rau ca ai avut experienta asta cu pantofii de la ei. Si eu am patit-o recent cu sandale de la Argent, mi s-au rupt tocurile… Articolul a fost scris acum mult timp, cand eram multumita de o alta pereche de sandale tot de la Argent (si inca sunt), iar pretul de atunci era de 120 de lei. Cand voi updata articolul am sa caut preturile actuale si am sa includ si experientele neplacute :)

      Apreciază

Lasă un comentariu