Cum să fii un dansator mai bun – 5 idei

rom down( English version – How to be a better salsa dancer)
Vrei să fii un dansator de salsa din ce în ce mai bun? Iată 5 idei simpatice care îți vor fi de folos:

1. Dansează singur/ă.
Poți face asta dimineața, după ce te speli pe dinți, seara, după ce te speli pe dinți, sau în restul zilei, când nu te speli pe dinți. Ascultă muzica și lasă-ți corpul să o urmeze; intră în starea melodiei, punctează accentele, joacă-te. Dansează liber, obișnuiește-te să nu gândești ce dansezi. Apoi, îți va fi mai ușor să aplici toate acestea în dansul social.

2. Filmează-te în timp ce dansezi.
Va fi al naibii de greu să te uiți la filmare. Dar al naibii de bine îți va prinde. Privind din exterior, îți poți corecta postura, mișcarea brațelor, felul în care pășești, ritmul, elementele de body movement etc. Pe scurt, tot :)
Vei ști dacă stai drept, dacă ai bărbia paralelă cu solul, dacă ai momente moarte în dans (pauze în timpul figurilor, în care nu te miști), dacă ții ritmul melodiei. Dacă îți place de tine, ești unde vrei să fii. Dacă nu, îmbunătățește tot ce se poate, filmează-te din nou și premiază-te pentru progrese :)

3. Învață pe cineva pași de salsa.
Dacă ți se oferă ocazia să fii instructor, fii bun și acceptă. Explicând celorlalți elemente din dans, vei ajunge să îți pui multe întrebări și să găsești răspunsuri. Vei descoperi foarte multe detalii ale mișcărilor la care, altfel, nu te-ai fi gândit – felul în care schimbi greutatea pe fiecare pas, ce se întâmplă cu fiecare secțiune a corpului în diverse mișcări, cum îți menții echilibrul, cum reglezi tensiunea brațelor, ce mișcări să eviți pentru a nu (te) lovi etc.
Poți face asta cu un prieten care vrea să învețe salsa; câștigul va fi de partea amândurora :)

4. Dansează pe melodii lente.
Știai că e mai greu să dansezi pe melodii lente? Da, da, e mai dificil să îți menții echilibrul, pentru că lipsește dinamica mișcărilor rapide. În plus, trebuie să umpli timpul dintre 1 și 2, 2 și 3, 3 și 4, 4 și 5, 5 și 6, 6 și 7, 7 și 8, 8 și 1.
Ce poți face? Ascultă-l pe trubadur, inserează mișcări în intervalele menționate și controlează-ți corpul astfel încât să faci mișcările corect tehnic (piruete, schimbarea greutății, echilibrul, lead & follow etc.). Muzica lentă ne permite atât styling, cât și tehnică. Din nou, câștig de partea amândurora.

5. Trăiește experiența scenei.
Poți considera că frica de a dansa pe scenă este echivalentul fricii de a vorbi în public, varianta nonverbală. A dansa pentru alți oameni fără a te simți ridicol cere răbdare și tutun. Bine, doar răbdare. Și muncă. Muncești la încrederea în tine, la atitudinea scenică, la exprimarea în dans.
Cum te ajută dansul pe scenă? Ei bine, contribuie, mai mult decât la evoluția în dans, la dezvoltarea ta personală. Ai ocazia să invingi atâtea frici, să depășești atâtea limite, să simți că lumea e a ta :) Merită pe deplin să faci asta.
Bonus: vrei să atingi următorul nivel? Lasă-ți creativitatea să zburde pe ritmurile salsa și fii Tu creatorul momentului tău de dans.

Succes! 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s